Opslaan en terugkijken van camerabeelden van de Wanscam en andere camera’s

 

Er zijn verschillende manieren om camerabeelden op te slaan, zodat u ze later weer kunt bekijken. Het opslaan van foto’s en video’s kan op de volgende manieren:

 1. Het doorsturen mailtjes naar een opgegeven e-mail adres
 2. Op een PC met de standaard user interface van Internet Explorer
 3. Opslaan op een mini SD kaart in uw Wanscamcamera
 4. Versturen van de beelden naar een FTP server
 5. Het installeren van een speciaal programma zoals IP CAM viewer (gratis) of security monitor pro (ongeveer 80 euro) op een oude PC of laptop
 6. Opslaan van de beelden op een oude android of iPhone, die ook in het netwerk gekoppeld is via een app zoals IP CAM Viewer
 7. Gebruik van een app zoals P2PIPC of IP CAM Viewer op uw eigen Android of iPhone

 

 1. 1.      Het doorsturen van mailtjes naar een opgegeven e-mail adres

Deze mogelijkheid kunt u instellen met de standaard userinterface, bijvoorkeur in Internet explorer, maar ook via de P2Papp. U kunt het beste een e-mail adres gebruiken wat gekoppeld is aan uw mobiele telefoon. Het nadeel van deze methode is dat u wel een mailtje krijgt, nadat een beweging is gedetecteerd, maar op de mailtjes is niet altijd zichtbaar wat er aan de hand is. U zult dan toch op via de app op de camera moeten kijken wat er aan de hand is. Verder kan, afhankelijk van de ingestelde gevoeligheid het aantal mailtjes groot zijn.

 

 1. 2.      Op uw PC met de standaard user interface

Na een bewegingsdetectie kan de data op een plek op schijf worden opgeslagen. Hiervoor moet de standaard beveiliging van de Internet explorer wel aangepast worden naar een lager beveiligingsnivo. Het is dus niet aan te raden dit te doen met een PC die U ook gebruikt voor uw bankzaken.  Het voordeel is dat het een goedkope oplossing is, als u een oude PC beschikbaar heeft. Het nadeel is, dat het terugkijken van beelden een langdurige geschiedenis is.

 1. 3.      Opslaan op een mini SD kaart in uw camera (let op: niet alle camera’s zijn voorzien van een SD-card slot)

Via de standaard userinterface in Internet Explorer of via de standaard app kunt u de camera zodanig instellen, dat na beweging foto’s en video’s worden opgeslagen op de SD card. U kunt deze opgeslagen beelden bekijken via de app of via internet explorer. U kunt ook de SD card uit de camera verwijderen en in een PC bekijken. In het geval de camera hoog gemonteerd is, is dit geen oplossing.

 

 1. 4.      Versturen van beelden naar een FTP server

De beelden worden naar een FTP server gestuurd. Bij voorkeur gebruikt u dan een ftp server die zich op een andere plaats bevindt dan de PC of camera. Zo voorkomt u, dat indien er wordt ingebroken, alle beelden worden meegenomen.

 

 1. 5.      Het installeren van een speciaal monitoringprogramma op een oude PC of laptop.

Security monitor pro is dan een optie. Dit programma is te downloaden bij Deskshare.com kosten ongeveer 80 Euro voor een 2 camera versie. Van het programma is ook een gratis versie beschikbaar, maar dan loopt u al snel tegen beperkingen aan als het gaat om continue monitoren. Als het een oude PC betreft, kan het nodig zijn om ook Media Player Codec pack te installeren (gratis). Met security monitoring PRO kunt u eenvoudig schema’s opgeven voor monitoring. U kunt meerdere camera’s tegelijkertijd besturen. Voor iedere camera kunt u een apart tijdschema instellen. Een buitencamera laat u bijvoorbeeld continue lopen, terwijl de binnencamera’s alleen opnemen als u niet thuis bent. Het programma heeft ook een broadcast functie, waarmee u beelden kunt met de buitenwereld kunt delen, dus ook met onbekenden. Verder kunnen video’s en foto’s direct op de PC worden opgeslagen. Later kunt u de beelden eenvoudig terugkijken met de Media Analyzer. Omdat het bij inbraken nogal eens voorkomt dat alle apparatuur wordt meegenomen, is het aan te raden om de vastgelegde beelden door te sturen naar een FTP server op een andere locatie.

 

 1. 6.      Opslaan van de beelden op een oude android of iPhone, die ook in het netwerk gekoppeld is via een app zoals IP CAM Viewer

Deze oplossing is geschikt als u niet iedere bewegingsmelding wilt volgen, maar achteraf beelden op van uw camera terug wilt kijken. U kunt beginnen met het gratis downloaden van IP CAM Viewer op playstore op een oude Android telefoon met memory card. De beelden kunnen opgeslagen en teruggekeken worden op de telefoon.

 

 1. 7.      Gebruik van een app zoals P2PIPC of IP CAM Viewer op uw eigen Android of iPhone

Deze apps zijn eenvoudig in te stellen. U kunt de app zo instellen dat u een bewegingsalarm binnenkrijgt. Is dat het geval, dan kunt via de app kijken wat de camera registreert en indien gewenst een opname maken. De IP CAM Viewer app heeft veel meer mogelijkheden, maar is wat moeilijker in te stellen.